Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΣ στην ΕΙΜΑΡΜΕΝΗ.
 
 
 
 
 
 












































 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΣ σκηνοθετης και ηθοποιος.
Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1978 και αποφοίτησε το θέατρο τέχνης Καρόλου Κούν το 2006. Έκτοτε ασχολείται με το θέατρο και τον κινηματογράφο ως ηθοποιός και σκηνοθέτης.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Θεάτρου με Γερμανούς κι Ολλανδούς σκηνοθέτες πάνω στα εξής θέματα: Έρωτας, πολιτικό θέατρο, ατμόσφαιρες & Μπρεχτ, στις τελευταίες θερινές Ακαδημίες του Εθνικού Θεάτρου.

Εδώ και έξι χρόνια ασχολείται με διάφορες τεχνικές σε ότι αφορά την προσέγγιση των ρόλων για τον ηθοποιό.  Ειδικότερα, διερευνά αφηγηματικούς τρόπους με στόχο την καθαρότητα, την αμεσότητα και την πρωτογενή λειτουργία του λόγου και των εκφραστικών μέσων του ηθοποιού. Επίσης επιχειρεί να εφαρμόσει στη διαδικασία των προβών, συνθήκες εργαστηρίου με στόχο  τόσο τη σωματική προετοιμασία των ηθοποιών του και την εγκατάσταση στην ομάδα μιας βαθύτερης σχέσης μεταξύ ηθοποιών αλλά και ηθοποιών και περιβάλλοντος, όσο και  την αισθητηριακή εγρήγορση, αφύπνιση της μνήμης και επικοινωνία μέσα από το συντονισμό ανθρώπινων και άλλων φυσικών δυνάμεων.
Έχει οργανώσει διάφορες περφόρμανς, τις οποίες έχει παρουσιάσει κατά καιρούς σε διάφορους χώρους, έχοντας ως στόχο να οικειοποιηθεί χώρους εντελώς αντισυμβατικούς για θέατρο, με πρωταρχικό σκοπό τη λειτουργία της φωνής και του σώματος σε οτιδήποτε ανοίκειο το προσβάλλει.
Έχει σκηνοθετήσει και έχει παίξει τα τελευταία πέντε χρόνια σε παραστάσεις της
θεατρικής ομάδας που έχει οργανώσει, μεταξύ των οποίων αναφέρουμε τις: «Βρωμιά» του Ρόμπερτ Σνάιντερ, «Τάνγκο Μπαρ» του Περικλή Κοροβέση, «Τέφρα και Σκιά» του Χάρολντ Πίντερ, «Γυναίκες της Γης» της Μαρούλας Κλιάφα, αποσπάσματα από το «Μια εποχή στην κόλαση» του Άρθουρ Ρεμπώ, το οποίο παρουσιάστηκε σε μορφή περφόρμανς στη Σπιναλόγκα της Κρήτης, «Ελληνική Ερωτική Ποίηση», «Νυχτερίδες» παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα της Λένας Κιτσοπούλου. (http://episkhnhs.gr/2009-05-31-09-20-01/2009-06-04-11-06-13/347-2010-11-19-09-29-50)

 Περισσοτερα εδω....http://flix.gr/news/anemisthras-sto-on-prota-plana-apo-thn-tainia-toy.html
Εδω...http://www.greekfestival.gr/event253-omada-asipka---dimitris-bitos.htm
http://www.aiff.gr/article.asp?catid=28758&subid=2&pubid=15345494
Κι εδωhttp://www.ishow.gr/person.asp?guid=DE28077F-7CE3-43F2-9BA1-991206A3682B
"Είμαι ικανός να αλλάξω ζωή μέσα σε δυο λεπτά. Δεν φοβάμαι. Δεν θέλω να εξαρτώμαι από τίποτε. Θέλω να είμαι ελεύθερος. Γι’ αυτό δεν κάνω ποτέ όνειρα, το θεωρώ μάταιο. Η ζωή έχει πολύ περισσότερα σχέδια από εμάς."http://www.athinorama.gr/theatre/articles/?id=13479
 Φανταζεσθε λοιπον, πως εναν τετοιο ανθρωπο, μπορειτε να τον βρειτε και σε πολλα ακομα μερη.....
Εμεις δηλωνουμε ΕΥΤΥΧΕΙΣ που ηταν ΚΑΙ στην ΕΙΜΑΡΜΕΝΗ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου